За што се користи Limulus Amebocyte Lysate?

Limulus Amebocyte Lysate (LAL), т.е. Tachypleus Amebocyte Lysate (TAL), е вид на лиофилизиран производ кој главно содржи амебоцити извлечени од сината крв на потковица рак.

Limulus Amebocyte Lysate се користи за откривање на ендотоксин кој постои во повеќето од надворешната мембрана на Грам-негативни бактерии.

Откривањето на ендотоксин е неопходно, бидејќи производите контаминирани со пирогени може да доведат до развој на треска, индукција на воспалителен одговор, шок, откажување на органите и смрт кај луѓето.

Xiamen Bioendo Technology Co., Ltd. е посветена на истражување и развој и производство на лиофилизиран амебоцитен лизат (TAL) повеќе од 40 години.Ние не само што произведуваме TAL реагенс, туку и снабдуваме комплети за тестирање во техника на згрутчување на гел, кинетичка хромогена и кинетичка турбидиметриска техника и хромогена техника на крајна точка.Ние сме лидер на пазарот на реагенсот TAL во Кина и продаваме производи со нашиот сопствен бренд „Bioendo“ на клиенти од целиот свет.Можеме да направиме и OEM за вас.


Време на објавување: Октомври-29-2018 година